neděle 21. srpna 2016

Uff...

... to jsem si dala! Háčkování z jutového provázku je ve srovnání s běžnou bavlněnou přízí pěkná makačka. Ale výsledek, myslím, stojí za to. Kdo má rád přírodní styl dekorací, určitě si přijde na své. A já vím, že se u nás Stáni můj jutový stromeček hodně líbil a chtěla jí udělat radost.

Každopádně však - další pomyslná fajfka k druhému adventnímu stromečku, který jsem háčkovala pro Stáňu jako součást mé strany barteru!


Chtěla jej o něco větší než ten předchozí, smetanový. Tak to je, myslím, splněno .-) Ani jsem se o to nemusela snažit, jutový provázek je o dost silnější než běžná bavlněná příze. Jen kdyby na mě jeho výrobce nekul pikle a nedodal mi každé vřetýnko s jinou tloušťkou. On je pak docela kumšt, dát dvě strany stromečku dohromady a sháčkovat je do jednoho celku .-) Ať žije improvizace, stromeček stojí a já si moc přeji, aby v něm Stáňa našla zalíbení .-)

No a teď už "jen" tu hromádku sněhových vloček, co jsem Táni ke stromečku slíbila. A pak... asi bych měla začít pomalu připravovat dárečky pro nejbližší. Něco mi říká, že bude na jejich přípravu letos o dost méně času :-)

Jak jste na tom s vánočními dárky vy? Připravujete a sháníte už od léta nebo vše necháváte až na prosinec nebo dokonce pár dnů před Štědrým dnem?

Mějte se krásně

A.

6 komentářů:

  1. Moje milá Aničko, konečně jsem se dostala k tomu Ti odpovědět... Tedy to je ale překvapení :) Oba stromečky jsou moc nádherné. Už se těším až budou bydleti u nás. Moc si vážím Tvé snahy a milých slov. Měj se krásně a snad se brzy opět sejdeme. Teď je řada na Tobě! Pa Stáňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, děkuji za komentářek, jsem moc ráda, že se Ti líbí. Na sněhových vločkách průběžně pracuji .-) A snad vyjde i to společné setkání, i když až Ti povím, co jsem si na sebe pracovně vymyslela, tak asi půjdeš do kolen. Nevím, kdy budu chodit spát :-))) Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Aničko, jutový stromeček má šmrnc. Mně jutový provázek zlobil u paličkování, kdy se mi pořád trhal a různá tloušťka dělala také paseku. Takže tě chápu, co to bylo za piplačku:-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, paličkovat neumím, ale výrobky, které jsem viděla vyrobené technikou paličkování, byly vždycky z jemných nitek, vůbec si to nedovedu představit z provázku, natož jutového :-) Pošli nějakou fotku, pokud máš. Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, oba stromečky jsou moc krásné! Perfektně by se mi hodili do obýváku :-)
    Jinak pro zasmání, já jsem si před nedávnem konečně dokončila svůj velikonoční věnec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Motýlku :-) A obdivuji Tvé pracovní nasazení, na sklonku léta velikonoční věnec, tomu říkám včasná a kvalitní příprava na další sezónu! :-) Měj se krásně A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna