pondělí 4. ledna 2016

Jen růžová to může být...

... tentokrát na malých polštářcích do sady k novému růžovému povlečení.



Textilní aplikace se mi moc líbí, tak rovnou dvě holubice. Látky na aplikace korespondují s těmi, kterém jsem použila na nové povlečení. Obrys aplikace jsem jen lehce zdůraznila jednoduchou výšivkou v bílé barvě. Zapínání ve spodním švu polštářku na zip.

Ještě chystám do sady třetí, trochu odlišný, růžový kousek. Ale začal mě zlobit šicí stroj .-( Naštěstí to není nic vážného a potřeboval jen vyčistit, namazat a trochu seřídit... Část jsem zvládla sama a zbytek "zachránil" můj milovaný muž :-)


Pěkné zimní dny 

A.

4 komentáře:

  1. Aničko ty jsi se tak rozšila, že i šicí stroj chce pauzu :o)).
    Jinak jsem jukala do obchůdku na Fléru, jedno povlečení se mi líbí moc (to béžové s proužky a květy), ale bohužel informace, že lze prát pouze na 40°C mne od nákupu odradila. Při uvedené ceně jsem předpokládala, že to bude kvalitnější bavlna. Ložní prádlo nakupuji pouze s možností praní na 60°C. Škoda... To však nic nemění na tom, že tvé výrobky jsou nádherné, tvořené s láskou, to je vidět v každém tvém počinu.
    Měj hezké dny v novém roce.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, bavlna, ze které šiji, je kvalitní a prát ji můžeš určitě i na vyšší teplotu. Ten údaj se mi tam dostal díky textům u polštářků. Ty mám také v nabídce a používám u nich často různé aplikace či malbu či tisk na textil. Tam je to podle mého názoru opodstatněné.

      Sama jsem ale už nějakou dobu zvyklá prát téměř vše na 40 stupňů, maximálně na 50 u ručníků, ložního prádla ap. Před nějakou dobou jsem se dozvěděla, že dnes praní na vysoké teploty není často nutné. Blíže viz např. http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/poradme-si/39527-na-kolik-stupnu-prat-aby-bylo-pradlo-ciste-a-neohrozovalo-zdravi.

      Pokud změníš názor, moc ráda vyrobím jedno povlečení pro Tebe na míru. Každopádně díky za tento komentář, nenapadlo mě, že by někdo takto mohl uvažovat nad kvalitou materiálu, ze kterého šiji své výrobky :-) Jdu upravit texty.

      Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Tak pokud by šla prát na 60°C, to by bylo příznivé. Já totiž mám špatnou zkušenost, kdy jsem si koupila ložní prádlo, kde bylo uvedeno praní na 40°C a to jsem dodržela, jenže bavlna měla po vyprání místy jakoby vyšisovanou barvu a zmačkaniny, které se již naprosto nedaly rozžehlit. TAkže jsem byla nucena po prvním vyprání reklamovat.
    U povlaků na polštářky, obzvláště s různými aplikacemi či jiným zdobením, je praní do 40°C naprosto v pořádku.
    Já si myslím, že ložní prádlo, ručníky, utěrky je nutné vyprat na vyšší stupeň. I jsem četla a vyslechla několik stejných názorů. Ale zase - každý ať si to dělá jak chce, že ? :o)).
    Tak snad jsem ti svým komentářem nic nezkomplikovala a já určitě zauvažuji o nákupu u tebe v obchůdku, protože to povlečení se mi velmi líbí.
    Měj se hezky Ani.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, rozumím. Mohu zkusit otestovat vzorek na 60 + a podat hlášení. Jistota je jistota :-)

      S tím ložním prádlem ap. - já si myslím, že jednou za čas je asi opravdu třeba je vyprat na vysokou teplotu, četla jsem však, že pokud vyšší teplotu nastavujeme s cílem dezinfikovat, šedesátka nestačí a je pak jedno, zda dáme šedesátku či čtyřicítku. Pro dezinfekci je třeba použít devadesátku či prádlo vyvařovat, jak bylo kdysi zvykem... No názory se asi budou různit, každý si to musí přebrat po svém.

      Souhlasím tedy, že to si každý nakonec rozhodne sám podle sebe :-)

      Měj se hezky

      A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna