neděle 8. listopadu 2015

Čokoládové brownies netradičně...

... s červenou řepou a tvarohem jsem zkusila upéct podle tohoto receptu tento pátek (snad jen s tou výjimkou, že jsem si oproti receptu nejprve řepu uvařila ve vodě ve slupce vcelku a po jejím oloupání nakrájela na kostky a rozmixovala v mixeru). 

Využila jsem zásoby ze sklizně z vlastní zahrádky. Červenou řepu si pěstujeme již třetí rok sami a zdá se, že se jí u nás líbí :-) Rádi ji jíme tradičně na kostky/hranolky ve sladkokyselém nálevu, výborný je však i salát ze syrové řepy nasladko s rozinkami a medem, případně trochou jogurtu. 

Brownies s červenou řepou a navíc i tvarohem mají u nás premiéru. Manžel se nejprve ošíval, cože to bude za dezert, když je v něm tolik zdravé zeleniny, pak se však s chutí zakousl do brownies také :-)



U receptu bych jen upozornila na to, že množství použitých surovin odpovídá malému plechu (který jsem neměla), takže bych pro příště přidala určitě tak o čtvrtinu až třetinu více surovin, aby byl dezert vyšší.



Znáte? A pokud ne, ochutnáte?

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ilonko, Ty jsi taková velká pekařka... vyzkoušej a jsem zvědavá, jak Ti bude chutnat :-)) Hezký den A.

      Vymazat
  2. My sme v sobotu varili mäsové guličky s cviklou a veruže mi chutili. http://zivakultura.cz/2015/11/masove-kulicky-s-cervenou-repou/ Toto však vyzerá luxusne a budem musieť skúsiť. :) Vďaka za inšpiráciu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za tip na zajímavý recept i pěkné stránky o vaření. Červené řepy máme dost, tak budu zkoušet. A když to tak čtu... nejspíš masové kuličky s červenou řepou udělám hned na zítřejší oběd :-)) Ještě jednou díky! Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, díky za recept, moc ráda vyzkouším. Taky miluju řepu, zavářím se s bílým zelím do sladkokyselého nálevu, pečená v alobalu nemá chybu.
    Smekám, co vše stíháš. A hlavně kdy?
    Já vstala ve tři, abych mohla dokončit svetřík pro našeho malého prince.. Vánoce se kvapem blíží.
    Krásný den:-)
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, s bílým zelím jsme červenou řepu nikdy nezavařovali, ale musí to být dobrota. Pečenou jsem taky nezkoušela... no nezbývá než poděkovat za další pěkné tipy... Ještě že je řepy dost :-)) Bohunko, mě by dobrovolně ve tři ráno nikdo z postele nevytáhl ani teď, když už jsou děti trochu větší a konečně spí až na výjimečné situace celou noc, natož ještě s malým miminkem... Byla bych pak celý den absolutně nepoužitelná :-) Takže já smekám! Ať se svetřík podaří a malému princovi sluší :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna