úterý 18. srpna 2015

Mentolové origami mega krystaly...

... jsou jedním z mých dalších origami počinů a vyzdobí jako součást závěsné girlandy okno naší ložnice. Předchozí kolečková girlanda byla sice fajn, ale už to chtělo změnu a když už se ochlazovalo mentolem na povlečení, proč si tedy nedopřát trochu "chladivého" krystalu i v okně, že? :-)


Ač se to možná na první pohled nezdá, samotné skládání není vůbec náročné. Horší už je slepování obou částí krystalu k sobě, ale i to se dá s trochou cviku zvládnout. Pokud chcete vyzkoušet něco podobného, mrkněte na video zde. Je sice ve francouzštině, ale jsem přesvědčena, že je natolik názorné, že podle něj zvládne složit origami krystal (nebo také lampiónek, jak je nazývá naše Viki) i nefrancouzštinář :-)

A protože jsem opět neměla po ruce barevný papír v požadovaném odstínu, doladila jsem si dva z bílých lampiónků do požadované podoby vodovkami. Příště bych sice obrátila postup (nejprve namalovat vodovkami papír, nechat zaschnout a teprve pak z něj skládat origami), ale i tak se dílo, myslím, zdařilo. 

Origami koule a krystaly vypadají v interiéru báječně a navíc je tolik různých variant, které stojí za to vyzkoušet..., takže u nás asi nezůstane jen u těch v ložnici... A co vy a origami krystaly, líbí se?

Pohodové dny

A. 

PS: nevím, jak vy, ale já přílivu dešťových kapek využila k práci na zahradě a přesadila pár trvalek a taky naplánovala doplnění dalšími novými a spolu s tím i vybudování nového záhonu... tak doufám, že zase neskočím s dlahou na ruce :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna