úterý 4. února 2014

Mé první setkání s tiskem na látku, další patchworkování...

... a taky další odhalení mé "velké" proměny předsíně. Tři v jednom.

Odolávala jsem dlouho (tedy ne, že bych chtěla, ale dřív jsem se k tomu prostě nedostala), ale o víkendu padly poslední překážky a já se do toho i s Viki pustila. Naše první seznámení s tiskem na látku. Tiskátka byla bramborová (velký puntík, hvězdička), papírová (rulička od toaletního papíru na kroužky) i tužková (chtěla jsem tužku s gumou na konci, ale úplně se nám vypařily z domácnosti...). K tomu barvy na textil. Po vytištění jsem nechala dobře zaschnout a pak přežehlila, abych barvu zafixovala. Techniku tisku ještě musím vypilovat, ale na druhou stranu mi není úplně proti srsti ta lehká, jakoby dětská nedokonalost :-)

Mezitím jsem vytvořila jednoduchý plánek na můj další patchwork. Předsíň totiž mimo jiného dostane i sedák na lavici, jehož vrchní část bude tvořena patchworkem. Ta spodní pak bude z černého plátna a výplň z tenčího molitanu. K výrobě vrchní části jsem kromě o víkendu natištěných látek s puntíky a kroužky použila staré džíny rozstříhané na delší pruhy, které prochází kostkovanou částí patchworku. Zvažuji ještě ozdobné prostehování džínových dílů bavlnkou (na 99,9 % to bude překvapivě červená :-)). 

Tak tady sedák v rozpracované podobě.

Mějte krásný den (u nás je opět nádherně)

Anička

PS: málem bych zapomněla, i když se snažím průběžně reagovat na vaše milé komentáře, i přesto ještě jednou velké díky za ně, jsou pro mě hnacím motorem dokončit rozdělané věci a taky jsou takovým malým pohlazením po duši (a taky po egu, co si budeme povídat, v tomhle jsem stejná jako většina chlapů :-))

14 komentářů:

  1. Aničko, je to krásný nápad a vypadá to dobře,moc se mi líbí ten nápad s kroužky z ruliček od toalet. papíru. mějte krásný den, u nás je také moc hezky
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky. Zatím jsem spokojená, snad to tak zůstane i po finálním sešití :-)

      Vymazat
  2. JJ, aj mne sa páči toaletný krúžok. Vyzerá to takto pokope veľmi pekne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky. Kdo by to byl řekl, jaký úspěch ta rulička od toaletního papíru bude mít :-)

      Vymazat
  3. další všestranně nadaný člověk, daří se, nač se šáhne.....
    šikula šikovná, to už je snad nový živočišný druh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teď jsem o tom psala... o tom egu a chlapsko-ženské ješitnosti... Pak nemám chodit s frňákem nahoru :-)))

      Vymazat
    2. máš Aničko, rozhodně máš.... to je hlavní znak ;)

      Vymazat
  4. Anicko ty jsi k nezastaveni ,delas krasne veci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mě baví dělat tolik věcí... Abych je všechny stihla udělat, musela bych mít deset životů a protože si nejsem jista, jak by to u mne dopadlo s reinkarnací, tak dělám, co můžu v tom stávajícím :-)

      Vymazat
  5. Aničko, já myslím, že tisk se moooc povedl. Taky ráda, jak píšeš, dětskou nedokonalost. ;-) Sedák vypadá zajímavě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, mám radost, že se Ti líbí. Tak se ještě dostat k tomu finálnímu sešití... už aby to bylo, těším se, až ho budu mít v předsíni :-)

      Vymazat
  6. To byl supr nápad Aničko s tou ruličkou .... no rýsuje se to pěkně:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tisk s ruličkou jsem obkoukala na Pinterestu. Jen tam tu ruličku měli zmáčknutou tak, že při tisku dělala srdíčka. Já zůstala u svých oblíbených puntíků a kroužků.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna