čtvrtek 10. října 2013

Rukavičkový...

Dobré odpoledne,

ještě jednou díky za pěkné komentáře, které mi necháváte pod posledními příspěvky. Vždycky, když sedím u počítače a z ničeno nic se mi začnou zvedat koutky úst nahoru, manžel ví, že si právě jeden z těch komentářů čtu či na něj odpovídám.

Musím říct, že mi Hanka nasadila s tou vizí třeskuté české zimy do hlavy brouka... Prozatím jsme s Jiříčkem zajištěni, pokud jde o ochranu jeho hlavičky, jak na podzim, tak na zimu. 

Když si ale vzpomenu, jak mě začnou zebat ruce už při teplotách kolem plus pěti stupňů nad nulou, nedá mi to, abych nezačala přemýšlet i nad nějakou tou ochranou Jiříčkových rukou rukou. 

Ano, chápete správně. K háčkovaným čapkám-ušankám musí být i štrykované rukavice. A protože ty jsem ještě v životě neháčkovala, mrkla jsem ke zkušenějším. 


Lenka opět nezklamala, takže u ní jsem načerpala základní know-how (teď mi zabylo trochu líto, že nemáme druhou holčičku, protože ten krajkový lem na Lenčiných rukavičkách vypadá fakt dost dobře, pro chlapečka se ale moc nehodí...) a pak šla na rozumy ještě na mimibazar k Lucce (od ní jsem obkoukala nápad s pružným lemem a nejspíš podle ní zkusím uháčkovat celé rukavičky Viktorce).

A je to celkem rychlovka, takže tady Hani, není ani zapotřebí, aby měl den více než těch 24 hodin :-))

Ještě na závěr - možná si říkáte, kam se poděl ten můj první patchwork... Bude, bude... jen pořád čekám na ten vatelín. Dorazí asi dnes, takže snad zítra bych mohla mít první finální podkafíčko...?

Mějte krásný den a buďte zdraví

Anička

16 komentářů:

  1. No a ... šálu netreba? :D keď už, tak už, nie? Je to pekná zimná sada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, treba, Majko, treba. Len materiál nie je... :-) Je ho treba dokúpiť :-)))

      Vymazat
  2. Paráda Aničko! Ještě tu šálu a ponožky.... a pak ještě jednu sadu, páč jedna je na zimu málo:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Ty to tedy ladíš! A co ještě nákrčníček nebo šálička ;o) nebyla by, co? To jsem ale našeptávač, viď?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Našeptávač si výborný :-) Něco určitě bude, jen budu muset dokoupit materiál... Dělala jsem čepičku i rukavičky ze zbytků vlny.

      Vymazat
  4. Teda Ani, ty jsi se do toho tvoření opřela.Nádherná soupravička. Anny

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, než jsem stihla pochválit tu úžasnou čepičku (a Jiříčka, to je jasné :o)), ty už máš rukavičky!
    Krásný set!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, jen jsem pochválila čepičku a jsou tu rukavičky a než odpovím budou tenisky a co pak nákrčník? Moc pěkné Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, mohu tě ubezpečit, že na "tenisky" ještě fakt nemám (leda že bych šla na rozumy zase k Lence H.), ale nákrčníček bych dala, jen musím dokoupit materiál :-)

      Vymazat
  7. Anicko, teda ty jses rozjela :) Zas az tak jsem te nechtela vystrasit! :))) ale uz jsem to slysela z vice stran, ze zima u vas bude dlouha a studena (Moc krasny set. Ty uz se zimy bat nemusis, jsi na ni pripravena s predstihem takze urcite nezmrznete :) a kdyz bude nejhur dej vedet a ja ti poslu trochu tepla. U nas je ted 30C a bude hur :)
    Tvoje hexagony me inspirovaly natolik, ze jsem se do nich taky vcera pustila :) Tesim se na ty tvoje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem za to ráda, že si mě trochu postrašila tou zimou. Protože jak se říká: "kdo je připraven, není překvapen" :-) Ty teploty přes třicet Ti ale ani trochu nezávidím, já jsem totiž spíše "severský" typ .-))) A mám radost, že jsem inspirovala šestiúhelníky a jsem zvědavá, co se z nich vyklube u Tebe :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna