čtvrtek 31. října 2013

Podzimní dekorace z žaludů

Dobré ráno,

dnes je mrazivý, ale nádherný den. Od rána venku svítí sluníčko a obloha je jako vymetená. Nevím, jak to máte vy, ale na mě to vždycky působí jako dobíječka na baterky :-) Takže přestože děti marodí (včera nakonec lékařka předepsala Jiříčkovi antibiotika, dosavadní léčba bohužel nikam nevedla), koluje mi v žilách spolu s krví optimismus :-)) A nejsem sama, Viktorka má od rána dobrou náladu, prozpěvuje si a nakazila tím i Jiříčka. Takové nákazy mám moc ráda :-))

A ještě pár důvodů k radosti mám. Včera jsem dostala zprávu z e-shopu, kde jsem nakupovala "nářadí" na patchwork (řezací kolečko, podložku, pravítko a speciální patku na šití patchworku na šicím stroji), že už zásilka putuje ke mně. V nejbližší době se chystám na výrobu patchworkového prostírání podle Hančina návodu, tentokrát šitého na šicím stroji. Hanka tvrdí, že to zvládne i začátečník, tak jsem zvědavá :-)

No a vaše komentáře (mockrát díky) u "patchworkového" příspěvku mě nabudily tolik, že se pouštím do výroby běhounu na stůl, který doplní patchworkový set podkafíček. Bude ze stejné látky jako podkafíčka, na dvou kratších stranách doplněný o háčkovanou aplikaci. Po dlouhém vybírání jsem se rozhodla pro kombinaci několika předloh z filetového háčkování (snad to klapne :-)). Od posledního mého filetového háčkování už uběhlo pár měsíců, tak doufám, že se do toho zase rychle dostanu :-)

A konečně - včera jsem se taky dostala k žaludům nasbíraným při naší poslední návštěvě v ostravské ZOO. A vyrobila jsem si další přírodninovou dekorační kouli :-) Je ze dvou druhů žaludů. Ty klasické podlouhlé určitě znáte, ale možná (stejně jako já) poprvé vidíte ty druhé, které tvarem trochu připomínají lískové oříšky, jen trochu větší. Kdybych je dříve dostala do rukou od někoho jiného, nevěřila bych, že to jsou žaludy :-) No člověk se pořád učí. A to jsem se jako dítě chtěla stát botaničkou... :-)))


Mějte se krásně

Anička

14 komentářů:

  1. Aničko, chvilku jsem tady nebyla a ty tvoříš a tvoříš....Všechno perfektní práce.
    Dekorace ze žaludů je skvělá!
    Přeji všemu vás hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky :-) Vypadá to, že se tvoření a ruční práce u mne staly posedlostí :-)))

      Vymazat
  2. Anicko, moc hezka zaludova koule. To mas napichane do polystyrenu, nebo jak ti to drzi? Ty podkaficka zvladnes levou zadni :) uz se tesim. A moc dekuji za odkaz na muj blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tipuješ správně - základ je polystyrenová koule, jen žaludy do ní nejsou napíchány, ale přilepeny tavnou pistolí. A drží to perfektně. Jinak na Tvůj blog já odkazuji ráda :-)

      Vymazat
  3. Aničko, koule ze žaludů je pěkná, chceme s děvčatama jet do zámeckého parku v Čechách pod Kosířem, jsou tam zajímavé stromy, hodně druhů žaludů a šišek, chci si nasbírat i na vánoční dekorace, doufám, že zítra bude ještě tak krásně jako dnes. Jinak jsem dodělala 4 čepičky a zazimovala zahrádku, zdravím a přeju krásný den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tak to jsem zvědavá, zda se vám něco podařilo ulovit. Šišky asi jo, ale žaludy už asi nebudou nic moc... ale možná se mýlím. Vypadá to, že u vás je to hodně o čepičkování, viď? Když si čtu o těch počtech, začínám přehodnocovat naše zásoby.... asi nějaké ještě přibudou, snad i pletená :-)

      Vymazat
  4. Užasný nápad :) Vypadá to hodně dobře :) možná také vyzkouším :) Děkuji za inspiraci a přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky - za komentář i návštěvu blogu :-) Tak zase někdy příště :-))

      Vymazat
  5. Vyzerá pekne, taká žaludoguľa.
    Škoda, že u nás je už všetko pod mokrým lístím - vlhké, prasknuté (pokúšajúce sa o nový strom) a plesnivé. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, já jdu z té slovenštiny vážně do kolen - žaludová koule a "žaludoguľa" - to se nedá srovnat. Už nikdy svému výtvoru neřeknu jinak než "žaludoguľa" :-))) Ale máš pravdu, že už počasí hodně se spadanými žaludy zapracovalo a teď kdybych je sbírala, asi by z nich už nic nebylo...

      Vymazat
  6. Aničko vypadá to moc hezky :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je dost dobrý, Ani, vypadá to náramně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Původně jsem chtěla žaludy použít na věnec, ale bylo jich málo (manžel do mě celou dobu hustil, co to dělám těm zvířatům (v zoo), že jim beru stravu, tak jsem jich nakonec nenasbírala dost a je "jen" koule... Ale zato zase něco nového :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna