středa 4. září 2013

Provázek v záchranné akci

Dobré dopoledne,

aby toho provázkování nebylo málo, chci vám ukázat ještě jednu provázkovou záležitost. Předesílám, že se tentokrát nejedná o mé dílo (i když na chvíli jsme o tom doma uvažovali, že bychom se do toho pustili sami).

Řeč je tady o provazové záchranné síti pověšené horizontálně nad schodištěm do podkroví domu. Původně jsme si ji chtěli vyrobit sami. Ale pak jsme si řekli, že má-li opravdu plnit svůj účel (snad na to ale nedojde), chceme mít jistotu, že vše bude držet, jak má a necháme to na odborníky.

Objednali jsme si ji tedy přes internet a vyrobili nám ji přesně na zakázku (velikost ok, rozměry, materiál). Včera jsme se pustili do instalace - 17 vrtání - 17 děr do zdi - 17 nosných háků. Čekali jsme, že to půjde hůř, ale i když navrtat tolik děr chvíli trvá, šlo to "jako po másle" :-) A už visí.

A teď důvody. Oba trneme strachy, že naše hyperaktivní Viki se svými neotřelými nápady, jak strávit svůj volný čas a při tom objevit zase něco nového, se jednoho dne vydá střemhlav z patra na schodiště dolů. Už nesčetněkrát jsme ji přistihli, jak si ke zdi nad schodištěm (kvůli světlu je zeď postavena pouze do výšky něco přes jeden metr) přisouvá "schůdky" různých velikostí z toalety a horní koupelny a štosuje na sebe, aby se koukla, jak ty schody vypadají shora.... 

Cca před třemi týdny za mnou byl manžel s tím, že by mi chtěl něco ukázat, co bych na to řekla. Říkal to tak, jak to vždycky říkává (a já to nedělám jinak :-)), když něco moc chce, ale už dopředu tomu u mne velké šance nedává.... 

Už několikrát přišel s nápady, jak "náš" problém vyřešit. Ale já jen nesouhlasně kroutila hlavou, protože jsem chtěla řešení nejen bezpečné, ale současně aspoň trochu estetické. To jsem ale netušila, že tentokrát tady půjde o provázek :-)) A to je jiná! 

A tak začal snít sen o bezpečné provazové síti, která v případě pádu (který, pevně věřím, nenastane) naší dcery či později syna z patra na schodiště dolů zachytí bezpečně dítko tak, aby se nám nezabilo. A dnes je sen skutečností. Jsem moc ráda. Člověk nikdy neví. Třeba někoho s podobným problémem inspirujeme :-) Myslím, že se podařilo dohromady skloubit jak bezpečnost, tak tu estetickou stránku.

Mějte krásný (bezpečný) den

Anička

8 komentářů:

  1. Teeeda! Premýšľala som, na čo taká sieť môže slúžiť. Prišlo mi to ako trochu nepraktické na uskladnenie vecí ako aj na netradičný odpočinok. Keď som sa dočítala k tomu, že "má-li opravdu plnit svůj účel", tak mi napadlo, že hrozí spadnutie stropu. :D Aj tak som však bola vedľa jak tá jedľa. Asi by mi nikdy nenapadlo, že to má byť ochrana pred úrazom pre zvedavé dieťa. :)
    Dúfam, že sieť bude slúžiť IBA ako netradičný (aspoň pre mňa - nikdy som sa s tým nestretla) estetický doplnok interiéru.
    Pekný deň.

    Maja.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, to jsem netušila, jaké asociace může taková provazová síť v někom vyvolat :-) A už vůbec ne, že ten příspěvek byl pro Tebe až do konce tak napínavý :-)) Krásný den Anička

      Vymazat
  2. Ani, to je naprosto bombovní vychytávka!!! Teď už vám jen přeju, aby záchranná síť nikdy nemusela mít tu čest splnit svůj účel a vaše dítko aby nemělo chuť a odvahu jí vyzkoušet :o) hezký den, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky. Taky doufám, že k bližšímu zkoumání schodiště "shora" nakonec nedojde :-) Pěkný den Anička

      Vymazat
  3. manžel ví, jak na těbe...kde je ta správná skulinka....
    vypadá to bombasticky (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moudrý muž :-)

      Dík za pozitivní reakci :-)

      Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna