úterý 17. září 2013

Přišel podzim... a s ním nový věneček z klacíků u dveří

Přišel podzim. Tedy aspoň podle počasí to tak vypadá. Řada lidí kolem mne trochu smutní po létu. Já jsem ráda. Už pár let mám pocit, že mi dělá radost příchod každého dalšího ročního období. Na každém lze objevit něco krásného. 

U podzimu miluji, jak se začne barvit listí do žluta, oranžova, červena a začne padat na zem dolů... jak začnou dozrávat kaštany a já si je ještě čerstvé mohu chvíli mnout v ruce... chladná mlhavá rána, která na mě působí tak krásně tajemně... krásné tvary oranžově zbarvených malých i velkých dýní, barvy podzimních květin, které se právě teď začínají otevírat... Podzim je prostě nádherný. I když hodně prší, bývá brzy tma a z rána a brzy večer chladno...

Příchodu podzimu se tak vůbec nebráním a užívám si ho. Včera večer jsem si tak vyrobila nový (podzimní) věneček z klacíků a červených látkových květin. Inspiraci jsem našla na pinterestu a také jednom českém webu, kde je sice prezentován jako letní, ale já si myslím, že ho můžu klidně považovat i za podzimní :-) Ani nebudu počítat, kolikrát jsem si při tom spálila tavnou pistolí prsty :-)


Krásný, i když (aspoň u nás) trochu uplakaný den

Anička

17 komentářů:

  1. Ten je krasny , jako hrejive slunicko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello, přesně tak na mne působil, když jsem na něj poprvé narazila na pinterestu. Původně měl květy z krásného teplého odstínu žluté látky a působil tak ještě hřejivěji :-)

      Vymazat
  2. Wau, Aničko, to je naprosto originální věneček. Takový jsem ještě neviděla. Moc se těším, že si po prázdninách dočtu Tvůj blok. Děláš tolik úžasných věciček. Přeji hezký den. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji za takovou poklonu :-) Moc mne to těší. Krásný den i Tobě. Anička

      Vymazat
  3. Aničko, super, taková kombinace by mě osobně asi nenapadla.
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě, Věrko, asi taky ne... A nebo možná za sto let :-) Objevila jsem na pinteretu a hned se zakoukala :-))

      Vymazat
  4. Venček je jednoducho krásny. :)
    So mnou je to ohľadne ročných období komplikované. V lete, keď boli príšerné horúčavy, tak som nariekala, že neviem existovať a premýšľala som, že jeseň a jar sú ročné obdobia, ktoré sú mi najbližšie. Ale ako sa po tých horúčavách strašne nárazovo schladilo a o veľa stupňov, tak sa zo mňa stal zase zmrzliak (manžel nechápe, prečo v TAKOM HORÚCOM dni mám studené ruky :D) a už si to zase nemyslím. :) Jedno je isté. Zimu fakt prežívam zle - by som asi aj hybernovala, keby to šlo. Niežeby som nemala rada sneh a jeho radovánky, ale keď mi je zima, tak trpím. :D A keďže mne je zima takmer celoročne, v zime je to fakt kríza. :D A teplý sneh ešte nikto nevymyslel. :D
    Toť moja óda na ročné obdobia - nemohla som odolať. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, tak pokud Tě to potěší, já jsem letos v létě, když byla ta příšerná horka, taky hodně trpěla. Ačkoliv mi bude letos teprve pětatřicet, tak už od svých cca osmadvaceti při teplotách vyšších než 25 stupňů "umírám". Možná to zapříčinil úpal/úžeh, který jsem zažila právě v těch osmadvaceti, kdy jsem se jako blázen v teplotách přes třicet pachtila na kole v kopcích po Beskydech....

      S tou "nemocí" studených rukou, příp. nohou to má asi většina žen. Aspoň co znám ze svého okolí. Prostě nám ženským proudí krev nějak pomaleji :-) Já mívám v zimě taky často ledové ruce, přes dvoje rukavice na sobě. A manžel si ve stejnou chvíli vesele pochoduje venku vedle mě, ruce bez rukavic a teploučké jako z kamínek... No je to spravedlnost? :-))

      Ale i přesto všechno - mám všechna roční období ráda a jsem šťastná, že jsem se narodila v zemi, kde (zatím) opravdu 4 roční období napočítáme :-)

      Vymazat
  5. Aničko, věneček je fakt originální, líbí se mi, jsi opravdu hodně akční. Těším se na další Tvoje nápady Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  6. Eliško, díky za kompliment :-) V jednoduchosti je krása :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ani, ten je nádherný! Moc se Ti povedl!!!

    OdpovědětVymazat
  8. No bože můj, ten je fantastický!! Já si nikdy jarní nebo podzimní věnec nevyráběla, ale tenhle musím zkusit, ten je čarokrásný!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Díky za návštěvu a ať se povede k spokojenosti Tvé :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna