středa 7. listopadu 2012

Háčkovaný polštářek - finální výtvor - aneb jak jsem vyzrála na "metrážový" zip

Zdravím vás v dnešním trochu uplakaném počasí, které přímo vyzývá k tomu, aby člověk zalezl domů, uvařil něco dobrého teplého k pití a věnoval se něčemu příjemnému, třeba tvoření.

Před 2 dny jsem se pochlubila svým novým háčkovaným výtvorem- polštářkem ze čtverců. To ještě nebyl úplně dokončen, neb jsme v naší domácnosti postrádali zip. Ale vše již bylo napraveno a dnes mohu zveřejnit foto finálního výrobku vč. návodu, jak na tvorbu čtverečku. Jednotlivé čtverce jsou pak jen sháčkovány do pruhů a ty pak k sobě. Zadní část polštářku jsem ušila z bílé látky. Aby výplň polštářku při běžném provozu nikde nevykukovala, zvolila jsem jako spojovací materiál předního a zadního dílu zip. 

Jak ale říká Jarek Nohavica v jedné ze svých písní, "šla jsem do rizika" a koupila si poprvé v životě zip "na metry" což, jak se ukázalo později, přineslo hned několik pozitiv do mého  tvoření. Zaprvé - 1 m zipu jsem pořídila už za 5 Kč (+ k tomu jezdce za 2 Kč/ks), ceny "normálních" zipů se pohybují trochu někde jinde, zadruhé - vedle úspory finanční jsem získala něco, co si mohu přizpůsobit přesně na míru výrobku, který vytvářím, zatřetí - naučila jsem se zase něco nového a začtvrté jako bonus jsem dostala velkou pochvalu za inovace od svého inovativního muže :-)

No ale teď k tomu finálnímu výsledku na jeho finální (aspoň pro focení) pozici:




















A ještě ten vzoreček na čtvereček, který mám z jednoho časopisu:

















Krásný den

Anička

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna